Akçaabat Haber

YAĞMURA RAĞMEN HIDIRNEBİ ŞENLENDİ

Bu özel gün, yöresel takvimde “Orak Ayı”nın yedinci gününe denk geldiği için ayrı bir anlam taşıyordu. Akçaabat Belediyesi’nin organize ettiği 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen Hıdırnebi Yayla Şenlikleri, yoğun yağmur ve sis engeline rağmen, vatandaşların büyük ilgisini gördü.

Şenlikler, sabah saat 10.00’da protokol mensuplarının katılımıyla başladı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in yanı sıra belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş, yaylanın çimenlerinde bir araya geldi.

Bülent Mumcu’nun sunumuyla başlayan Hıdırnebi Yayla şenliğinde konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, geleneksel değerlerin nesilden nesile aktarılmasının önemine vurgu yaparak, Akçaabat’ın doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini gelecek kuşaklara taşımak adına bu tür etkinliklerin süreceğini belirtti. Ekim, “Orak ayının yedisinde, Hıdırnebi Yaylası’nda, yaylanın çimeninde bu güzelliklerin içinde bir araya geldik. Her ne kadar gelinen süreçte modern kültür ve sanat algısı yapılmaya çalışılsa da Biz Akçaabat Belediyesi olarak bizimle özdeşleşmiş olan gelenek ve göreneklerimizi nesilden nesile aktarmak adına bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Akçaabat’ımızı ve Akçaabat’ımızın değerlerini tanıtmaya devam edeceğiz. İçinde yaşayanların mutlu olduğu dışardan bakanların gıpta ettiği bir Akçaabat’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Akçaabat’ımız güzel bir şehir. Bir sürü zenginliğimiz var. Yaylalarımız var, Ortamahallemiz var Sera Gölümüz var, denizimiz var, şelalemiz var kısacası bir turizm şehrinde olması gereken bütün güzellikler Akçaabat’ımızda var. Bu güzelliklere hep birlikte sahip çıkarsak daha yaşanılabilir bir Akçaabat oluşturmuş oluruz. Akçaabatımızın kültürel ve sanatsal olarak da bir sürü zenginliğe sahip. Festivalimiz var, tiyatromuz var, korolarımız var; sempozyum, resim çalıştayları, seminer gibi etkinliklerimiz ve daha fazlası var Akçaabat’ımızın. İşte tüm bunlar sayesinde Akçaabat kültür, sanat ve turizm şehridir.” ifadelerine yer verdi.

Yöresel sanatçılar Mehmet Yılmaz, Kemal Bilazer ve Faruk Şahin’in kemençe ve horon eşliğinde sundukları Karadeniz müzikleri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Yağmura rağmen horonların hiç durmadığı, coşkulu bir atmosferde geçen şenlikler, Akçaabat halkının kültürel ve sanatsal etkinliklere olan ilgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER: NESRİN BAYRAM


Source link

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu