Akçaabat Haber

GÜNEY KORELİ SANATÇI PROF. SOU, AKÇAABAT’TAKİ ETKİNLİĞİ BEĞENDİ

Trabzon Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miraç Aydın, 11. Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı’nda tanıştığı Güney Koreli Profesör Clemens Beumgkun Sou ile gerçekleştirdiği sohbeti paylaştı. Aydın, festivalin sanatçılarla buluşma fırsatı sunduğunu ve çocuklarını etkinliklere dahil ettiğini belirtti.

 

 

Prof. Dr. Aydın, Sou hakkında şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta Akçaabat Belediyesi tarafından koordine edilen 11. Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı’na katıldım. Sanatçılarla tanışma fırsatı buldum ve çocuklarım da etkinliklere katıldı. Güney Koreli Profesör Clemens Beumgkun Sou, festivalde yer alan sanatçılardan biriydi. Sanatçıların atölyede sanatlarını icra ederken gözlemlemek ve çocukları sanatçılarla bir araya getirmek oldukça değerliydi.”

Prof. Sou’nun sanatsal kariyerine dair bilgi veren Aydın, “Profesör Sou, resim sanatçısı, mimar, tasarımcı ve akademisyendir. 7 yaşından itibaren çizim yapmaya başlamış ve Güney Kore Ulusal Devlet Üniversitesi’nde resim ve sanat eğitimi almıştır. Viyana Devlet Sanat Üniversitesi’nde tasarım ve mimarlık alanında doktora yapmıştır. ‘Clemens Tekniği’ni geliştirerek dünyaya tanıtmış ve Incheon Uluslararası Havaalanı’nın mimari tasarımını gerçekleştirmiştir. Ayrıca, birçok sergi düzenlemiş ve bilimsel araştırmalar yayınlamıştır” dedi.

Sou’nun Akçaabat etkinliğine duyduğu ilgiyi vurgulayan Aydın, “Prof. Sou, Akçaabat’taki etkinliği çok beğendiğini ve önümüzdeki yıl düzenlenecek etkinliğe tekrar katılmak istediğini ifade etti. Etkinlikte tekniğini sergilediğini ancak çocuklara yeterince anlatamadığını belirtti. Çocukların sanata erken yaşta ilgi duymalarının önemine değinen Sou, sanatın sadece bir ifade aracı değil, düşünme ve problem çözme becerilerini güçlendiren bir araç olduğunu söyledi.”

Sou’nun, etkinliği Ekrem Kutlu ve Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu sayesinde bulduğunu ifade ettiğini aktaran Aydın, “Prof. Sou, çocuklarla sanatçılar arasında bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ve dünyanın saygın tasarım ve resim dergilerinin çocukların erken yaşta sanatla tanıştırılmasının önemini vurguladığını belirtti. Ayrıca, diğer etkinliklerden farklı olarak Akçaabat’taki etkinlikte her sanatçının kendi konusunu seçme özgürlüğüne sahip olduğunu ifade etti” dedi.

Prof. Sou’nun sanatsal ve teknik bilgi paylaşımı için dil bilen ve sanatla ilgilenen bir çevirmen eşliğinde toplantılar düzenlenebileceğini öneren Aydın, Akçaabat Belediyesi’ne bu tür etkinliklerin sürdürülmesi için teşekkür etti ve şehirdeki sanatsal ve kültürel gelişimin desteklenmesini temenni etti.

 

 

 

 


Source link

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu